2011. augusztus 21., vasárnap

ÁLLATI VISELETEK

Még mindig hódítanak a különböző állatminták. A legnépszerűbbnek a leopárd, párduc és az ocelot minta bizonyult. Ami nagyon érdekes, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy valójában mit visel. Többször hallottam már, hogy "de miért párducminta? a párduc az fekete!". Na hát akkor öntsünk tisztavizet a pohárba!
A párduc az egyfajta gyűjtőnév (pl a jaguár, puma, leopárd is a Panthera nembe tartozik), párducnak nevezik azokat is akiknek teljesen sötét a bundájuk (fekete párduc), de világszerte a  párduc a leopárd egy másik elnevezése. Egy szó mint száz, hivatalosan az leopárdminta, de a párducminta megnevezés használata is teljesen tökéletes.

leopárd
A köztudatban él még egy vadmacska bundájáról elnevezett minta, az ocelot minta, ami nagyon hasonlít a leopárd bundájának mintájához, de nem véletlenül, hiszen az ocelot másnéven párducmacska. A leopárd és az ocelot minta között az a különbség, hogy míg a leopárdon  fekete pöttyök, addig az oceloton a foltok a háton és a fejrészen csíkokká állnak össze. Így most már tudni fogjuk, hogy éppen milyen mintájú ruhát viselünk!

ocelot
És akkor néhány jól összeválogatott szett, amit a vadmacskák dobtak fel!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése